Cavcaliuc, acuzat de profanarea monumentului lui Ștefan cel Mare

Cavcaliuc, acuzat de profanarea monumentului lui Ștefan cel Mare

Fostul șef-adjunct al Inspectoratului General al Poliției, actualmente președintele Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, este acuzat de profanarea monumentului lui Ștefan cel Mare.

Asta după ce, mai mulți membri ai formațiunii pe care o conduce, au pus pe fața monumentului domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei o „mască de protecție” cu însemnele partidului, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Potrivit reprezentanților PACE gestul a fost făcut în semn de protest pentru că autoritățile statului „au eșuat în gestionarea pandemiei COVID-19”.

Într-un live transmis pe pagina de Facebook a formațiunii, avându-l ca fundal de Ștefan cel Mare cu masca „PACE” pe față, reprezentanții partidului au menționat că „aceasta este o acțiune de sensibilizare, deoarece trebuie să înțelegem că cel mai important ce este în Republica Moldova este omul”.

„Ștefan cel Mare este un simbol național.

De la începutul pandemiei au murit peste 2.300 de oameni.

Câți din ei aveau șansa să devină mari inventatori, mari cercetători, oameni care aveau să schimbe istoria Republicii Moldova.

Din aceste motive noi protestăm pașnic în fața Guvernului, avându-l drept exemplu pe Ștefan cel Mare.

El tot are nevoie de protecție”, a declarat unul din reprezentanții formațiunii.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.